Üdvözöljük weblapunkon!

Iskola

Tisztelt látogató, üdvözöljük a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Művelődési központ weblapján, mely betekintést nyújt életünkbe és közelebb hozza Önhöz központunkat. Reméljük, hogy honlapunk segítséget nyújt, ahhoz, hogy akár leendő látogatóként, diákként vagy szülőként megismerje munkánkat és az általunk rendezett programokat. Honlapunk nem minden része van még információval feltöltve. Ha valamilyen információt nem talál kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@petofi-gyor.sulinet.hu e-mail címen.

Köszönjük a látogatását!
2006. március 6.

Karácsonyi ajándék a Citibanktól

A Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Művelődési Központot a Citibank kiválasztotta a 2007-08 évi Országos Iskolatámogatási Programjához. A támogatást hivatalosan az intézmény karácsonyi ünnepségén adta át a Citibank képviselője. A támogatást képező 1 db laptopot, 1 db személyi számítógépet, és a közgazdasági-pénzügyi, informatikai, kommunikációs, matematikai és angol nyelvi gyakorló és oktató 50 db DVD-t (630 000 Ft értékben) a tanulók nevében a COMENIUS LOGO programozói verseny országos döntőjének ménfőcsanaki résztvevői közül Marosi Patrik 7. évfolyamos és Kovács Bálint 6. évfolyamos tanulók vették át.

Citibank karácsonyi ajándéka
Citibank karácsonyi ajándéka

Köszönjük a Citibank támogatását, mely nagymértékben hozzájárul az intézmény informatikai ellátásának javításához.

A gyerekeknek további jó munkát és versenysikereket kívánok!

Dr Szakálné Doktor Éva igazgató


Karácsonyi játszóház

December elején a tanító nénik és a napközis gyerekek vidám hangulatú karácsonyi játszóházba várták a nagycsoportos óvodásokat. A kicsik keze közül nagyon szép munkák kerültek ki, melyeket nagy örömmel mutattak meg szüleiknek.

A jászóház alatt készült képek


Már második éve nálunk a Fehér Miki Kupa!

Fehér Miklós Emlékkupa OklevélDecember 8-án rendezték meg a Szabadhegyi Közoktatási Központban a IV. Fehér Miki emléktornát. Iskolánk diákjai már évek óta résztvevői e rangos versenynek. A megye területéről érkezett 8 csapat labdarúgói versengtek a trófeáért. A kezdeti „botladozás” után a Petőfisek nagyszerű teljesítménnyel, büszkén állhattak fel a dobogó legfelső fokára.
A torna történetében először fordult elő, hogy a tavalyi győztes – vagyis mi – meg tudta védeni az első helyét. A fiatal, de ügyes, szorgalmas fiúkból álló csapatot Havas Máté edzette a tanév kezdetén, tőle Csiszár Piedl Máté vette át az edzői feladatokat. Az ő vezetésével érték el a Petőfi ÁMK tanulói ezt a csodálatos eredményt. De ne feledkezzünk meg a szülők, nagyszülők lelkes támogatásáról sem. Köszönjük!

 

 

A IV. Fehér Miki emléktorna győztes csapatának tagjai:
Zimonyi Dániel – csapatkapitány A torna gólkirálya
Meskó Patrik – kapus A Nyúl elleni büntetőpárbaj hőse
Kóródi Szilárd – a csapat legjobb játékosa
Klauz Dániel – védőmunkája kiemelkedő volt
Lázár Dominik – a csapat meglepetésembere volt
Fehér Ádám – megbízható tagja volt a védelemnek
Markó Patrik – jó teljesítményt nyújtott
Croméj Gergő - jó teljesítményt nyújtott
Nagy Csaba Krisztián - jó teljesítményt nyújtott
Szeredi Tamás - jó teljesítményt nyújtott
Nagy István - jó teljesítményt nyújtott

Fehér Miki Kupa csapat

Szép volt fiúk! Csak így tovább!


Karácsonyi hangverseny a Richter teremben

Őszinte köszönetünket fejezzük ki a Győri Filharmonikus zenekar Igazgatójának és Művészeinek, hogy a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK tanulói immár hagyománynak számító ünnepi karácsonyi hangversenyen 100 fővel vehetnek részt 2007. december 20-án 13.30 órakor a Richter teremben.

Richter terem

Petőfi Sándor ÁMK diákjai, szülők, pedagógusai és a közművelődési egység dolgozói nevében.

Baksa Kálmánné
Intézményegység-vezető


Mikulás az óvodában

A hagyományokhoz híven az idén is hintón érkezett a Mikulás az óvodába. A gyermekek izgatottan figyelték az ablakból a Mikulás "munkáját". Ezuton is szeretnénk köszönetünket kifejezni Gangl András részönkormányzat vezetőnek, hogy ezt a csodát gyermekeink újból átélhették.

Mikulás az óvodában
 
Mikulás az óvodában

Óvoda dolgozói és a gyermekek.


A fizika-napja

A fizika napjára november 30-án ment el a 7. évfolyam. A Krúdy Gyula Gimnáziumban tekintettük meg a kísérleteket. Csaknem 70 helyszínen ismerkedhettünk meg a víz funkcióival, hatásaival, kísérletek bemutatásával. Ezeket mi is kipróbálhattuk. Láthattuk Torricelli kísérletét, egy létrás tűzoltó közreműködésével, ahol megmérték a légnyomást. Volt vizes rakéta, vízi buzogány és búvárharang, folyékony nitrogénes kísérlet. Be lehetett öltözni búvárnak, tűzoltónak, vagy hajós kapitánynak. Végignézhettük a Cola-szökőkutat, és játszhattunk Legyen Ön is milliomost! Lehetett regisztrálni és aki megoldotta a feladatokat, az a végén oklevelet kapott. A fizika napja kalandos, tudományos felfedező túrát jelentett kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Józsa Dorina és Kovács Nóra 7.a


Köszönjük a segítséget!

Nagyszabású társadalmi munkát szerveztünk a háromcsoportos óvoda udvarán. Az udvari játékok egy részének ütéscsillapítását oldottuk meg szülői, nagyszülői, testvéri segítséggel. Büszkén mondhatjuk, hogy a 4 csoport szülői közössége az ereje mellett a kreativitását is hozzáadva, jó hangulatban oldotta meg a feladatot.

Köszönjük a lelkesedést, a segítséget a következő gyermekek szüleinek:

Alma csoport

1. Fazék Tamás

2. Faragó Bálint

3. Ferenczi Kevin

Nyuszi csoport

1. Andorka Benedek

2. Bakacs Roland

3. Husz Petra

4. Kiss Virág

5. Mészáros Martin

6. Oldal Zsombor

7. Pulai Sándor

8. Tóth Zoltán

Rozmaring csoport

1. Bécsy Benedek

2. László András

3. Mischler Zétény

4. Németh Vanda

5. Tarr Tamás

6. Kiss Levente

Szentjánosbogár csoport

1. Barna Zsófi

2. Baros Bori

3. Ferenczi Fruzsina

4. Hay Sára

Köszönjük a biztonságot: Gyerekek és az Óvónénik


Mártonnapi vigaszság az óvodában

Tillinger Milán   Tillinger Milán rajza

A Móra iskola által meghirdetett „Őszi éjjel izzik a galagonya…” megyei rajzpályázaton különleges technika kategóriában oklevelet és ajándékot kapott a Nyuszi csoportos Tillinger Milán. Gratulálunk!


Mártonnapi vigaszság az óvodában

A Nyuszi csoportosok miután elfogyasztották a Márton-napi libát, egy kis műsorral kedveskedtek a szülőknek, majd az együtt barkácsolt lámpásaikkal világítva kimentek a sötét udvarra is énekelni.

Márton nap a Nyuszi csoportban
 
Márton nap a Nyuszi csoportban
 
Márton nap a Nyuszi csoportban

Mártonnapi vigaszság az óvodában

Az óvoda nevelői nap mint nap fáradoznak azon, hogy megismertessék és megszerettessék gyermekeinkkel jeles ünnepeinket, hagyományainkat és ha lehet, bevonják a szülőket is, hogy részesei lehessenek ezeknek az ünnepeknek. Évek hosszú során szülői kezdeményezésre alakult ki az a szokás, hogy egy-egy ünnepet kiragadva a szülők pénzösszegekkel támogassák az egyes csoportokat. Az ádventi vásárra készítettek ajándéktárgyakat, amiket aztán meg lehetett vásárolni, és a befolyt összeget a csoportok kapták, hogy minél jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat a kis óvodások. Évről-évre fogytak az ötletek, és a szülők javaslatára a Márton-napi családi délutánokon van most lehetőség pénzbeli adományokat felajánlani a csoportok javára. Ehhez kérjük a kedves Szülők segítségét, hogy lehetőségeikhez képest, saját megítélésük szerint némi anyagi hozzájárulással támogassák gyermekeink csoportjának életét. Az adományokat az erre a célra elhelyezett dobozba lehet bedobni.

 

Márton, egy római tribunus i.sz. 316-ban Szombathelyen született fia. Márton 18 éves korában apja kívánságára a légió katonája lett, s a legenda szerint 18 éves volt, amikor palástját odaadta egy didergő koldusnak. Majd Amiens-ben megkeresztelkedett, otthagyta a sereget és misszionáriusnak állt, 371-ben a Loire menti Torus püspökévé választották. A hagyomány szerint a nagy megtiszteltetés előtt a szerény Márton elbújt a libák óljában, de a szárnyasok gágogása leleplezte tartózkodási helyét. Időszámításunk után 397-ben hunyt el, ám a halála után igen népszerűvé vált: ő az első keresztény szent, aki nem mártírként emelkedett az oltárokra, Franciaországban pedig az 5-6. század fordulóján egyenesen nemzeti szentként tisztelték. Ausztriában csak Karintia tartományban 44 templomot szenteltek Szent Mártonnak.

A Márton napi liba-lakomáról a XII. század végéről vannak feljegyzések, és nem csak a hagyomány miatt esznek ilyenkor libát az emberek, hanem praktikus okokból is: ilyenkor éri el ugyanis az állat az ideális testsúlyát, sőt a szárnyasok nyáron felduzzadt hadát a tél beállta előtt meg kellett tizedelni. Magyarországon is egyre több étterem rendez ilyenkor Márton napjához kötődő liba-heteket, -napokat.

Hagyományok, szokások

A néphit szerint a liba mellcsontjából meglehet jósolni, a következő hónapok időjárását: ha a liba csontja fehér, akkor hosszú, havas, hideg telünk lesz. Amennyiben viszont barna, akkor már kevésbé számíthatunk fehér időre számíthatunk.

A hagyomány szerint Szent Márton napjára általában megforr az újbor. A bornak Szent Márton a bírája - tartja a mondás, azaz a néphit szerint ilyenkor már iható az újbor. Ilyenkor sok pincészet, étterem tart újbor-mustrákat.

Szent Márton napjához kötődődnek a következő hiedelmek is: ha ezen a napon esik a hó, akkor nem lesz hó karácsonykor. Illetve ha Márton napja péntekre vagy szombatra esik, akkor kemény télre lehet számítani.

Liba
A népi kultúra szerint Márton-napon zárultak le a mezőgazdasági munkálatok, ilyenkor kóstolták meg az újbort, és vágták le először a hízott libákat. Országszerte lakomákat, bálokat, vásárokat rendeztek. A gyerekek lampionos felvonulásokkal, a felnőttek a Márton-napi libával emlékeznek rá máig is.
Márton napi libasült


A Katica csoport nevelői is készülnek a Márton-napra.

E családi délutánt 2007 november 8-án tartanák meg. Ezen a napon 15.30 után, hogy legyen idő az előkészületekre- érkeznének a szülők, ki előbb, ki később és 1-2 órát eltöltenénk közösen beszélgetve, ismerkedve, közben barkácsolnánk az óvónénik segítségével. A délután tartogat még meglepetést is a számunkra, mely kapcsolódik a csoport egészséges életmód programjához. Mindnyájunknak várakozás teljes készülődést kívánunk erre a napra és örömteli, emlékezetes együtt töltött délutánt!

Együttműködésüket és segítőkészségüket előre is köszönjük!
A Katica csoport szülői munkaközössége


Vászontól az alkotásig – élőfestészet a gyerekekért - A Magyar Festészet Napja alkalmából

A Magyar Festészet Napja alkalmából rendezett „Vászontól az alkotásig – élőfestészet a gyerekekért” – programunkon nagy érdeklődéssel vettek részt 1. osztályos tanulóink. Az ezen a napon készült alkotásokból – a művészek felajánlásainak köszönhetően – 2007. november 24-én kiállítást és jótékonysági árverést rendznek a Bezerédj-kastélyban.

Festészet napja 2007 - Vászontól az alkotásig – élőfestészet a gyerekekért Tekintse meg a programon készült képeket a Bezerédj-katély honlapján!

Egészségnap

Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy november elején „Egészségnapot” tartunk a gyerekeknek. A legkisebbek megismerkedtek a helyes fogápolással, majd vidám vetélkedő keretében bővíthették az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteiket. A nagyobbak ugyancsak vetélkedtek, majd játékos sorversenyen mérték össze ügyességüket.

Egészségnap fényképgaléria


Őszi ovis-programok

A kellemes őszi idő sok lehetőséget adott kirándulásokra, túrákra, szüretekre, termések gyűjtésére, megemlékeztünk az állatok világnapjáról, kiállításokon vettünk részt: baba, panoptikum, meserétest nyújtottunk, a takarítási világnapon aktívan kivettük részünket a takarításból.

Meserétes
Almaszüret
Takarítási világnap
Állatok világnapja

A sokféle program „csúcsa” a közös kirándulás volt. Külön autóbusz szállította a 10 csoportot barátira a gyermektáborba. A játszóterek kipróbálása mellett, erdei túra volt a program. A meredek hegyoldalon való leereszkedés erősítette az egymásra számítást, odafigyelést, közösségi magatartás kialakítását.

Babakiállítás
Baráti kirándulás
Baráti kirándulás
Panoptikum

Megújult a Torda ovi mosdója

A városi önkormányzat - Papp András Okatási Osztályvezető Úr kezdeményezésére- anyagi támogatást kapott óvodánk a vizesblokk felújítására. A szülők, a dolgozók és főként a gyermekek örömére a Torda ovi mindkét mosdója esztétikus, modern és praktikus lett.

Torda óvoda új mosdója

A vízszerelést Horváth Miklós ménfőcsanaki vállalkozó végezte, aki munkájáért járó anyagi juttatást óvodánknak ajánlotta fel. Nagyon köszönjük segítségét. A folyósó burkolása is megtörtént, amelyhez az Ibolya és Hóvirág csoportos szülők nyújtottak anyagi támogatást, melyet ezúton is nagyon köszönünk.

Torda ovisok


1956 október 23.-i megemlékezés

Az iskolai és kerületi 1956-os megemlékezés és a „Három lövés” című emlékműsor képei.

Galéria


"1956 az irodalomban" - vers -és prózamondó verseny

2007 október 18-án rendeztük meg az "1956 az irodalomban" - vers -és prózamondó versenyünket a városi és a városkörnyéki iskolák 7-8. osztályos tanulói részére. A következő versenyeredmények születtek:

Résztvevők
Díjazottak
Résztvevők
Díjazottak

Vers:

Kónya Bendegúz

Gárdonyi Géza Általános Iskola

felkészítő: Horváth Ildikó

Horváth Ármin

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Középiskola

felkészítő: Smajdáné Horváth Ágnes

Németh Szimonetta

Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK

felkészítő: Bősze Levente

Bizzer Ádám

Kodály Zoltán Általános Iskola

felkészítő: Dr. Németh Józsefné

Próza:

Körmendi Tamara

Kodály Zoltán Általános Iskola

felkészítő: Dr. Németh Józsefné

Zsűri
Zsűri

Graítulálunk a résztvevőknek!

2007. október 19.


Óvodai papírgyűjtés eredménye - 2007. október 24.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek, akik aktivitásukkal több ezer Ft-hoz juttatták karácsony előtt óvodai csoportjukat. A befolyt összegből általában karácsonyfa alá kerülő játékokat vásárolnak az óvónénik. Külön szeretnék köszönetet mondani azoknak a szülőknek, akik a papírkötegek mérlegre rakásánál is segítettek nem nézve épp melyik csoport kötegeit fogják élőláncot alkotva, hogy még gyorsabban menjen a mérés a szomorú esős időben. Örvendetesnek tartjuk, hogy most akkora mennyiségű papír gyűlt össze, mint az elmúlt év két gyűjtésén összesen.

Papírgyűjtés   Rozmaring csoport
2.614 kg
20.912 Ft
 

Papírgyűjtés

Hóvirág csoport
2.328 kg
18.624 Ft
Ibolya csoport
1.535 kg
12.280 Ft
Szentjánosbogár csoport
1.378 kg
11.024 Ft
Nyuszi csoport
1.127 kg
9.016 Ft
Katica csoport
1.104 kg
8.832 Ft
Alma csoport
1.063 kg
8.504 Ft
Méhecske csoport
712 kg
5.696 Ft
Százszorszép csoport
674 kg
5.392 Ft
Lepke csoport
527 kg
4.216 Ft
Összesen
13.062 kg
104.476 Ft

A papírt 8 Ft/kg áron vette át tőlünk a koroncói Horváth Papírhulladék felvásárló e.v.

Kérjük, ne dobják el ezután sem a papírt, mert tavasszal újra szervezünk papírgyűjtést a csoportpénzek kiegészítésére!

Köszönjük: Korsós Jánosné Óvodavezető és Nagyné Szabó Renáta SZM elnök


Pályaválasztási hírek

Tisztelt Szülők!
Kedves 8. osztályos tanulók!

Nyílt napok időpontjait ide kattintva tekintheti meg!

Az elkövetkezendő hónapok a 8. osztályosok számára a középiskolára való készülés jegyében telnek el. Októberben megkezdődik a felvételire való készülődés, melynek keretében az alábbiakra szeretném felhívni a tanulók és a szülők figyelmét.

Október végétől november végéig a középfokú oktatási intézmények nyílt napokat tartanak, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az iskola arculatával, felvételi követelményekkel, stb... Mivel valamennyi intézményben délutáni időpontban is van lehetőség a látogatásra, kérem a Tisztelt Szülőket, hogy gyermekük tanítási óráról emiatt ne hiányozzon (kivétel természetesen az, ahol csak délelőtt van tájékoztató).

Október 26-án  és 27-én Győrben az egyetemi sportcsarnokban (Győr, Egyetem tér 1.) pályaválasztási kiállítást  tartanak, melyre szintén várják az érdeklődő 8. osztályosokat és szüleiket. A kiállítás 9-16 óráig tart nyitva, itt is van lehetőség a délutáni látogatásra.

A felvételt írásbeli felvételi vizsga előzi meg, melynek időpontja 2008. január 26. 10 óra, pótló felvételi vizsga 2008. január 31. 14 óra (Ezt a vizsgát azok tehetik le, akik betegség miatt a 26-i vizsgán nem tudtak részt venni).

A tanulók jelentkezhetnek 6 és 8 évfolyamos gimnáziumba is (8 évfolyamosba 4. osztályosok, 6 évfolyamosba 6. osztályosok). Az ő számukra a felvételi vizsga 2008. január 25-én 14 órakor lesz.

Az írásbeli vizsgára a tanulónak jelentkezni kell, jelentkezési határidő 2007. december 7. Tanulói jelentkezési lapokat minden továbbtanuló osztályfőnökétől megkapja, melyet kitöltve az iskolába kell visszahozni és azt együtt továbbítjuk a középfokú intézményekbe.

Természetesen 8. osztályosaink legfontosabb feladata rendszeres tanulás, a felvételire való felkészülés, hogy mindenki bekerülhessen abba középiskolába, ahol tanulmányait folytatni szeretné.

Minden szülőnek és tanulónak bármilyen pályaválasztással kapcsolatos kérdésben az osztályfőnökök és Horváth Imréné pályaválasztási felelős szívesen áll rendelkezésére.

Horváth Imréné
igazgatóhelyettes

 

2007. október 16.


NUPI focitorna

2007 október 6-án rendezték meg a Labdarugó szövetség szervezésében NUPI név alatt futó labdarúgó tornát. Helyszíne a ménfőcsanaki focipálya volt, ahol Havas Máté szervezésében három korosztályban mérték össze tudásukat az U7, U9, U11 korosztályú csapatok.

U7 korosztály

A legkisebbek csoportjában négy csapat indult, ebből kettő csanaki volt. A két csanaki csapat edzője: Kelemen István (KEKE). Örömteli játék folyt a pályán a 10 perces játék időben ahol 4-4 ellen játszottak a gyerekek.

Koroncó - Győrújbarát 1:3
Csanak 1 - Koroncó 1:0
Győrújbarát - Csanak 1:2
Csanak 1 - Győrújbarát 2:2
Koroncó - Csanak 0:1
Csanak 1 - Csanak 1:3
U7 Csanak
 
U7 Csanak I
U7 Csanak
 
U7 Csanak I

U9 korosztály

A korosztályban 6 csapat küzdött egymással. Igazán izgalmas mérkőzéseket láthattak a gyerekek és szülei. Sportszerű mérkőzéseket sportszerű szurkolás segítette. A gyerekek 10 perces mérkőzésen 5+1 - 5+1 ellen játszottak. U9-es csoportba hat csapat indult , ebből kettő Csanaki volt. A Csanak 1. edzője Kelemen István (KEKE), a Csanak 2 . edzője Csiszár Lajos.

Győrújbarát- Csanak 1 1:1    
Csanak 2 - Koroncó 2:0    
Tét - Gyirmót 1:1    
Győrújbarát- Csanak 2 0:4    
Csanak 1 - Tét 0:2    
Koroncó- Gyirmót 0:1    
Győrújbarát- Tét 0:2    
Csanak 1 - Csanak 2 2:4    
Győrújbarát - Gyirmót 0:3    
Csanak 1 - Koroncó 0:0    
Csanak 2 - Tét 1:0    
Győrújbarát- Koroncó 1:1    
Csanak 1 - Gyirmót 0:3    
Koroncó - Tét 0:0    
Csanak 2 - Gyirmót 0:1    
U9 Csanak I
 
U9 Csanak II
U9 Csanak I
 
U9 Csanak II

U11 korosztály

Ebben a korosztályban őt csapat mérte össze tudását kisebb nagyobb sikerrel. Az izgalmas mérkőzések 15 percesek voltak 7+1-7+1 . elleni játékkal. A Csanak edzője Havas Máté.

Gyirmót- Tét 1:0
Koroncó- Győrújbarát 3:1
Gyirmót- Csanak 0:3
Tét - Koroncó 0:2
Győrújbarát- Csanak 0:2
Gyirmót- Koroncó 1:1
Tét - Győrújbarát 0:0
Koroncó- Csanak 1:0
Gyirmót- Győrújbarát 4:0
Tét - Csanak 0:2
U11 Csanak
U11 Csanak

A mérkőzések végén a rendezők minden játékost csokoládéval ajándékoztak meg. A labdarúgó tornánk elérte a kitűzött célt, a gyerekek jót mozogtak és kikapcsolódtak. A folytatást 2007. 10. 13-án a gyirmóti focipályán 10:00-13:00-ig rendezzük meg. Mindenkinek jó szórakozást, jó játékot és a szülőknek jó szurkolást kívánunk.

Szervezők


Az Aranyfakanál kerti parti

Ismét megrendezésre került a ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK, immár hagyományossá vált "Aranyfakanál kerti parti" főzőversenye.

Képgaléria a PSÁMK honlapján.

A részletekért kattintson ide!


Étkezés térítési díj befizetési napok 2007. évben

Hónap
ÓVODA
ISKOLA
Befizetés 
Pótbefizetés
Befizetés 
Pótbefizetés
napja
napja
Január
16
23
17
24
Február
13
20
14
21
Március
20
27
21
28
Április
17
24
18
25
Május
22
29
23
30
Június
19
26
 
 
Július
10
 
 
 
Augusztus
21
28
22
29
Szeptember
18
25
19
26
Október
16
25
17
24
November
20
27
21
28
December
11
18
12
19

Énekkar

Énekkarunk tagja lehet az intézmény minden tanulója, ha vállalja, hogy a tanév végéig eljár a próbákra, és segíti a kórus szerepléseit szép éneklésével. A 2007/2008. tanévben a próbákat péntekenként kettő órától tartjuk a Kisdobos úti iskola 5. számú tantermében.

Énekkar

A tanévnyitó ünnepélyre tábori keretben készültünk fel. Augusztus 29-én beköltöztünk a Bezerédj-kastély I. klubjába, és három napot töltöttünk ott gyakorlással, sok énekléssel. Pihenésképpen bemehettünk a könyvtárba olvasni és Internetezni. Esténként filmvetítés ringatott álomba bennünket. A napköziben ebédeltünk és az otthonról hozott kifli, kenyér, kakaó, joghurt volt a reggelink és a vacsoránk.

A tábor első napján volt Szabó Béla fotográfus, fotóművész "TEST" című kiállításának megnyitója, amelyen mi is szerepeltünk. Egy szigetközi népdalcsokrot énekeltünk. A kiállítás után egy bácsi odajött hozzánk, és azt mondta, hogy Timaffy Laci bácsi ismerőse, nagyon tetszett neki a produkciónk, és Laci bácsi is örült volna, ha hallhatja. Mi is nagyon örültünk a dicséretnek. A kiállítás megnyitó végén Orff: Tapsrondóját adtuk elő, ezzel köszöntöttük a fotóművész bácsit.


Új óvodai csoportok

Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK. óvodai egységében a megnövekedett létszám miatt 2 új csoport indítására került sor. A Katica és a Lepke csoport gyerekei ideiglenesen - az óvodaépület bővítéséig - az iskolában kezdték ovis életüket a szülők megelégedésére. Köszönjük az önkormányzat támogatását és az intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját, összefogását.

 
     
 
 

Tanévnyitó ünnepély - a Hangraforgó együttes verses-zenés műsorával

Elrepült a nyári szünidő! A 2007/2008. tanév tanévnyitó ünnepélye 2007. szeptember 2-án 18:00 órakor lesz a Bezerédj-kastélyban. Hogy vidáman teljen az első nap az iskolában a Hangraforgó együttes verses-zenés műsorral várja az alsó tagozatosokat 2007. szeptember 3-án 9:00 órakor a Bezerédj-kastély nagypincéjébe.


Új információk az óvodából

Kedves Szülők!

Örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy a döntés megszületett a négy óvodapedagógus és két dajka állás betöltéséről. Közel 30 pályázó közül a következő négy óvodapedagógus nyert felvételt:
Háry Róbertné
Erdélyiné Nagy Enikő
Kelemenné Kiss Mónika
Juhászné Hajner Tímea

Mindannyian helyi lakosok, több éves gyakorlattal rendelkeznek és eddig is óvodában dolgoztak. Remélem jó szakembereket sikerült kiválasztani és mindannyian meg leszünk elégedve munkájukkal.

A két dajka az iskolai dolgozók közül került át óvodánkba, ők a következők:
Bögi Tiborné
Turiné Rónaszéki Andrea

Az új óvónők párjait a meglévő csoportokból választottuk ki. Ez a változás az Alma és a Méhecske csoportot érinti. Következőképpen alakulnak a csoportok:

Alma csoportban
marad: Fábián Gáborné Kati óvónéni
új óvónő: Juhászné Hajner Tímea

Méhecske csoportban
marad: Koller Katalin
új óvónő: Kelemenné Kiss Mónika

I. kiscsoportLepke csoportban
régi óvónő: Sári Éva (Méhecske csoportból)
új óvónő: Háry Róbertné, Kati
dajka: Dávid Miklósné, Magdi (régi dajka)

II. kiscsoport – Katica csoportban
régi óvónő: Járfásné Tibold Ilona (Alma csoportból)
új óvónő:  Erdélyiné Nagy Enikő
dajka: Turiné Rónaszéki Andrea
Bögi Tiborné ez év dec.31-ig a két kiscsoportban segít a beszoktatásban, majd a tornaszobában lesz dajka.

Fontos információ:
Augusztus 30-án, csütörtökön 17 órakor Szülői értekezletet tartunk az új óvódások szüleinek. A szülők megismerkedhetnek az új óvodapedagógusokkal és megtekinthetik az újonnan berendezett két új csoport helyét. Helye: Piros iskola, Kisdobos u.1-3.

Tisztelettel:
Korsós Jánosné
Óvodaegység vezető


2007 évi nyári karbantartási és felújítási munkálatok

Kisdobos úti iskola:

 • Óvodai csoportszobák kialakítása
 • Melegítő konyha kialakítása óvodának
 • Zuhanyzó helyiség átalakítása gazdasági irodának
 • Gazdasági iroda átalakítás tanteremnek
 • Rendszergazda átköltöztetése másik helyiségbe
 • Játszó udvar kialakítása az óvodások részére
 • Büfé sarok kialakítása az aulában
 • Kézilabda pálya kerítésének részleges cseréje

Főzőkonyha:

 • Fertőtlenítő meszelés

Torda óvoda:

 • Horgas u. 38. vizesblokk felújítás

Alma csoport:

 • Fertőtlenítő meszelés

Tankönyvárusítás

2007 augusztus 27-én 8:00-12:00
2007 augusztus 28-án 8:00-12:00 és 13:00-17:00

Tankönyvosztás az ingyenes tankönyvekre jogosultaknak:
2007 augusztus 28-án 13:00-17:00
Fizetendő:
4. osztályosoknak 1.704.- Ft, Földrajz atlasz
5. osztályosoknak 1.030.- Ft, Történelem atlasz

Tankönyv árak

1. osztály

8.944.-

2. osztály

6.246.-

2. osztály fejlesztő csoport

8.605.-

3. osztály

7.706.-

4. osztály német

14.188.-

4. osztály angol

13.589.-

5. osztály német

11.856.-

5. osztály angol

15.101.-

6. osztály német

12.871.-

6. osztály angol

12.236.-

7. osztály német

12.076.-

7. osztály angol

15.285.-

8. osztály német - fiú

15.287.-

8. osztály angol - fiú

14.027.-

8. osztály német - lány

15.077.-

8. osztály angol - lány

13.817.-


Tudnivalók a 2007/2008 óvodai évről (csoportbeosztás, névsorok, stb...)

Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretném Önöket tájékoztatni az óvodánkba felvételt nyert gyermekek névsoráról és csoportbeosztásáról. A  2007-2008 nevelési évre beírt gyermekek száma: 80 fő. A nagy létszám miatt a városi önkormányzat 2 csoport bővítését engedélyezte, így minden jelentkező felvételt nyert. Köszönjük a szülőknek és gyermekeknek, hogy a mi óvodánkat választották. A szülők kérésére tiszta kiscsoportot tudunk indítani, mivel az új induló csoportokban közel azonos korú gyermekek lesznek. A két csoport elhelyezéséről a következő információ áll rendelkezésemre: Az új épület tervei elkészültek, valószínű lesz építkezés. Mivel az idő rövid szeptember 1-ig, ezért gondoskodnunk kell a két csoport elhelyezéséről, míg befejeződik az építkezés. Ez idő alatt az iskola biztosít számunkra helyet.

Szeretném kérni a szülőket, ha bármilyen kérdésük van személyesen vagy telefonon keressenek: Horgas u.21. Tel: 449-297

Néhány hasznos információ:

 • Új gyermekek óvoda kezdése: szeptember 3. hétfő
 • Az előfelvételis (e.f) gyermekek a jelzett időpontban kezdhetik az óvodát.
 • Étkezés befizetése: augusztus 21.-én vagy 28.-án, Helye: Győzelem úti iskola konyha épülete

Új gyermekek névsora és csoportba osztása 2007-2008 év

Horgas u. 21

Ibolya csoport Hóvirág csoport
Régi gyermek: 19 Régi gyerek: 20
Új gyermek:6 Új gyerek:6
   
1. Nikodém Pál 1. Kelemen Szofi Viktória
2. Rum Rómeó 2. Stier Ferenc
3 .Kerényi Zoltán 3. Kaczur Balázs
4. Kelemen Márta Flóra 4. Fábián László
5. Pohárnok Alíz e.f. 2007. 10. 28. 5. Rom Boldizsár e.f. 2007.12. 02.
6. Korsós Erik e.f. 2008. 01. 29. 6. Hatos Viktor e.f. 2008. 01. 11.

Győzelem u.12.

Méhecske csoport Százszorszép csoport
Régi gyermek: 24 Régi gyerek: 23
Új gyermek:1 Új gyerek:2
   
1. Kosztyán Emese 1. Pócs Dávid
  2. Kovács Anna

Horgas u. 38.

Nyuszi csoport Rozmaring csoport
Régi gyermek: 19 Régi gyerek: 18
Új gyermek:7 Új gyerek:7
   
1. Pulai Bence 1. Németh Vanda
2. Szabó Ádám 2. Tarr Tamás Miklós
3. Póda Petra 3. Bécsy Benedek
4. Póda Emma Boglárka 4. Magyar Erik
5. Szabó Zalán 5. Szabó Csenge e.f. 2007. 09. 27.
6. Tóth Enikő e.f. 2007. 12. 14. 6. Kondor László e.f. 2008. 01. 21.
7. Oldal Borbála e.f. 2007. 12. 18. 7. Kondor Emese e.f. 2008. 01. 21.

 

Szentjánosbogár csoport Alma csoport
Régi gyerek: 18 Régi gyerek: 24
Új gyerek:6 Új gyerek:1
   
1. Tóth Eszter 1. Faragó Ivett
2. Baros Bori  
3. Jakab Renáta  
4. Edelényi Kozima e.f. 2007. 10. 16.  
5. Sütheő Anna Orsolya e.f. 2008. 01. 05.  
6. László Levente Máté e.f. 2008. 04. 03.  

Új csoportok

Kiscsoport I Kiscsoport II
   
1. Pintér Regina 1. Győri Alexandra
2. Barka Bence 2. Szabó Levente Áron
3. Kóródi Dávid 3. Hadaró Bálint
4. Fülöp Károly Csaba 4. Surányi Eszter
5. Tamasics Dorián Péter 5. Cziczó Annadóra
6. Schmelczer Amira Hanna 6. Süveges Hanna Laura
7. Sándor-Bint Bendegúze.f. 2007. 09. 15. 7. Csete Mónika
8. Pintér Rékae.f. 2007. 09. 18. 8. Sisa Dorina
9. Kovács Kristóf Tamáse.f. 2007. 09. 22. 9.Wimmer Vanda
10. Kenyeres Hubae.f. 2007. 09. 22. 10. Veszprémi József
11. Szabó Lucae.f. 2007. 10. 08. 11. Klacak Dániel
12. Horváth Gergőe.f. 2007. 10. 13. 12. Kiss Eszter
13. Csepi Károlye.f. 2007. 10. 14. 13. Bánhidai Nóra
14. Károlyi Kristófe.f. 2007. 10. 21. 14. Gergó Roberta
15. Dányi Miláne.f. 2007. 10. 28. 15. Ács Attila
16. Tájcsnek Ádáme.f. 2007. 11. 23. 16. Mester Balázs
17. Kiss Jázmin Viráge.f. 2007. 11. 25. 17. Héder Dorina
18. Baráth Lóránt Ádáme.f. 2007. 12. 22. 18. Sándor Zsófia
19. Horváth Zéténye.f. 2007. 12. 22. 19. Balázs Lívia.
20. Satz Laurae.f. 2007. 12. 24 20. Németh Zalán Máté e.f. 2008. 05. 10.
21. Garbai Zoltáne.f. 2008. 02. 17 21. Antalics Levente  e.f. 2008. 03. 27
22. Rajnai Dórae.f. 2008. 02. 17. 22. Csala Kata  e.f. 2007. 10. 09
23. Rajnai Zsófiae.f. 2008. 02. 17.  

Korsós Jánosné, Óvodaegység vezető

2007 május 16.


A 2007/2008. tanévre beiratkozott első évfolyamosok névsora.

1.a.   1.b.

osztályfőnök: Pappné Herold Rozália

 

osztályfőnök: Kovácsné Gelencsér Magdolna

Berei Noémi

 

Farkas Boglárka

Bobek Lajos

 

Horváth Dániel

Bors Bence

 

Kelemen Bálint

Bugovics Bálint

 

Koller Balázs

Füredi Virág

 

Kovács Adrien

Horváth Réka

 

Kovács Lilla

Kaczur Márton

 

Nagy Lilla

Kiss Gergő

 

Nagy Viktória

Léb Eszter

 

Németh Viktória

Mezei Zsófia

 

Németh Zsuzsanna

Nagy Bence

 

Oross Balázs

Németh Loránd

 

Pados Adrián

Pintér Martin

 

Sebestyén Kristóf

Póczik Dávid

  Suller Zoltán

Szabó Dávid

 

Szabó Kristóf Bendegúz

Talpas Máté Dániel

 

Szeredi Vivien

Vinkler Viktória

 

Tar Boglárka

 

 

Tar Krisztián

 

 

Tóth Mónika

 

 

Varga Bence

Az első osztályosok osztálytermei a megszokott helyen, a Győzelem utcai épületünkben lesznek.

Első szülői értekezletet május 21-én 17:30-kor tartják a tanító nénik, melyekre várunk minden szülőt.

Berghold Zoltánné ig. h.

2007 május 11.


Nyugdíjas búcsúztató

Az elmúlt években már minden tanévzáró ünnepélynek volt egy ismétlődő eseménye. Minden évben búcsúztattuk valamelyik kollegát, aki nyugdíjba vonult. A mai napon is elköszönünk egy nagyon jó pedagógustól, Berghold Zoltánné tanítónőtöl, az alsó tagozatosok kedves Éva nénijétől.

Éva néni mindig pedagógusnak készült.
1971-ben végzett a győri Tanítóképző Főiskolán. 2004-ben közoktatásvezető és pedagógus szakvizsgát tett. 30 éve 1977 óta tanít Ménfőcsanakon, az utóbbi években matematikát és környezetismeretet. 1998-tól az alsó tagozat és a napközi munkáját igazgatóhelyettesként irányítja. Az intézmény minőségfejlesztési vezetője. Évtizedek óta végzett magas színvonalú munkájának elismerései:
-Kíváló Munkáért kitüntetés 1986-ban
-Petőfi díj 1995-ban
-Tanácsosi Cím 1998-ban
Most 2007-ben nyugdíjba vonulása alkalmából pedig az oktatási és kulturális miniszter Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesíti, melyhez gratulálunk.

Kedves Éva tanító néni! Hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánok az AMK minden tanulója és dolgozója nevében. /Dr. Szakálné Doktor Éva, igazgató/

Egy nyugdíjba vonuló pedagógus gondolatai

Elérkezett az idő, 39 tanítással töltött év után nyugdíjba megyek. Ez a dolgok rendje. De vajon ez ilyen egyszerű? Gondolom sokan felteszik maguknak ezt a kérdést, akik hasonló helyzetben vannak. Természetesen jó lesz pihenni, az állandó felelősségtől megszabadulni. A lelkem azonban örökre pedagógus marad. Álmaimban rendszeresen iskolában vagyok, csak valahogy másképp. Továbbra is felütöm a fejem, ha az oktatással kapcsolatos híreket hallom, vagy olvasom.

Berghold Zoltánné Éva
A majd négy évtized alatt nagyon sok tapasztalatot szereztem, jót és rosszat egyaránt. Az oktatási rendszer állandóan változott. Mindig ki volt téve a politikai változásoknak. Régebben nagyon meg volt kötve a kezünk. Később már saját elképzeléseinket is belevihettük az óráinkba. A rendszerváltozás óta pedig „óriási” a szabadság. Demokráciában élünk, ami jó dolog, csak az a baj, hogy mi magyarok nem tudunk vele helyesen élni. Mindenki a jogait emlegeti, és közben sokan elfeledkeznek a kötelességeikről. Ezt mi, akik az iskolában élünk nagyon érezzük. Az utóbbi évtizedben évről-évre tapasztaltuk, hogy a hozzánk kerülő gyerekeket, szülőket, egyre nehezebb megérinteni. A fegyelem fokozatosan romlik. Olyan megnyilvánulásokkal szembesülünk, melyek régebben rémálmainkban sem jöttek elő.

Kezd erősen kétfelé válni a szülők iskolával szemben támasztott elvárása. Egyik réteg mindent bele akar gyömöszölni a gyerekbe, mondván, hogy csak így boldogulhat. Már elsőtől idegen nyelv, számítástechnika, zene, sport… Ez mind nagyon fontos, csak kérem vegyék figyelembe, hogy egy hét éves még GYEREK, neki játékra és szabadidőre is szüksége van. Sajnálom azokat az iskolásokat, akik napi nyolc, kilenc órára be vannak táblázva és még ezután jön az otthoni tanulás. Nagyon sokat mond a következő megállapítás: a kevesebb, néha több. Természetesen vannak nagyon tehetséges gyerekek, akiket lehet terhelni, csak mindig az legyen a legfontosabb egy szülőnek, hogy egészséges gyermeket neveljen. Egyre több a fejfájós, gyomorfájós, kimerült iskolás. Természetesen tudom, hogy ehhez a túlméretezett tananyag is hozzájárul. Általános iskolások, de főleg középiskolások közül egyre többen járnak pszichológushoz. Az iskolai leterheltségen túl a bonyolult családi viszonyok is hozzájárulnak a lelki problémák gyarapodásához. A jó teljesítményhez nyugodt háttérre van szüksége mindenkinek!
A szülők másik csoportja túlzott liberalizmusával neveli félre gyermekét. Nem akkor szeretünk igazán , ha mindent megadunk nekik és korlátok nélkül hagyjuk élni őket. Az életben vannak korlátok, szabályok (írottak és íratlanok) melyeket be kell tartanunk. Hatalmas csalódás éri azokat, akik úgy nőnek fel, hogy a szülő mindent megold helyettük, nekik mindent szabad. A munkahely nem tolerál, keményen követel, és a felnőtt élet sem kívánság műsor.
Kollégáimnak elbúcsúzásomkor jó egészséget, kitartást és megfontolt pedagógus magatartást kívántam. Az iskolai munka csak akkor lehet sikeres, ha szülő, nevelő, gyerek együtt tud dolgozni. Nagyon fontos a rendszeres kapcsolattartás. Ha bármelyik félnek problémája van, meg kell beszélni.
Nem az a jó nevelő, aki engedékenységével, gyengeségével akarja megszerezni a gyerekek szeretetét. Ez csak olcsó népszerűséget hoz. A jó pedagógusnak szakmailag jól képzettnek, következetesnek, igazságosnak és empatikusnak kell lenni. Az első találkozáskor tisztázni kell mik a játékszabályok. Tudnia kell szülőnek és tanulónak egyaránt, hogy mit várhat tőlünk, és mi mit várunk tőlük. Ha következetesen ehhez tartjuk magunkat sokkal kevesebb félreértésben lesz részünk. Az én hitvallásom mindig ez volt: Követelek tőled, mert tisztellek!
Minél többet adunk hozzá a tananyaghoz magunkból, megszerzett ismereteinkből, annál sikeresebb lehet a munkánk. A tanórai fegyelmet megtartani akkor a legkönnyebb, ha mindenkit állandóan foglalkoztatunk, és nem hagyunk unatkozni.
A Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK-ban sok nagyon jó tanár van. Fáj a szívem, mikor a kicsi gyerekeket nem hozzánk, hanem valamelyik másik győri iskolába íratják be a szülők. Ezzel kiragadják gyermekeiket a lakóhelyhez való kötődésből. Nem lesznek itthon igazi barátai. A sok utaztatással a szülői házhoz való kötődés is lazább lesz, mely könnyebben elszakadhat ifjú korban, mikor a fiatalnak a függetlenség a legfontosabb. Nagyon fájdalmas lesz, ha a dédelgetett gyermek csak néha napján nyitja rá az ajtót szüleire.
Öröm látni azokat a családokat, akik együtt jönnek programjainkra, és szeretettel barátkoznak az osztálytársak szüleivel, és a tanárokkal is.
Nagyon szeretném azt látni, hogy az iskola megbecsülése nő, hogy nem ellenfelet látnak egymásban a partnerek, hanem társat. Hiszen egy a célunk: sikeres, elégedett felnőtté nevelni gyermekeinket, unokáinkat.
Kívánom, hogy újra tanulják meg tisztelni egymást az emberek, hogy legyen újra fontos a becsület és a jó szó, mellyel sokszor át tudjuk segíteni a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt pillanatnyi nehézségeiken. Jó lenne, ha az iskolai nevelést mindenki nagyon fontosnak tartaná!

Berghold Zoltánné, Éva néni
friss nyugdíjas pedagógus


Országos szinten is kiemelkedő továbbtanulási eredmények

Az ÁMK 2006/2007-es tanévben országos szinten is kiemelkedő továbbtanulási eredményeket ért el, gratulálunk a diákoknak és tanáraiknak.

 

Magyar továbbtanulási eredmények   Matematika továbbtanulási eredmények
     
Felvételi összpontszámok   Felvételi összpontszámok

 


Diákolimpia - Labdarúgás, 2 helyezés

Az ÁMK csapata 2 helyezést ért el a Diákolimpia Labdarúgás megyei döntőjében. Edző: Havas Máté

 

Diákolimpia - Labdarúgás, megyei döntő 2. hely
Csapattagok:
Varga József 2.b
Kosár Martin 2.b
Kaczur Péter 2.b
Farkas Bence 2.b
Török Balázs 2.b
Kóródi Szilárd 1.a
Nagy Ádám 2.b
Zimonyi Dániel 2.b
Fehér Ádám 2.b
Ikker Péter 2.b

Kamaszságok

„De mindig légy vidám,
kreatív -
így kifejezheted érzéseidet!
Bízz családodban!
Higgy a szeretet erejében -
ez a legsokszínűbb,
legfontosabb érzelem!
Higgy önmagadban,
És tudd, hogy szeretnek!”

Kamaszságok


Május 9-én 22 felsős diák közreműködésével került bemutatásra a Kamaszságok című irodalmi összeállítás, amelyben modern költők, írók kamaszokról szóló alkotásai kerültek bemutatásra. A színpadkép egy régi padlásteret mutatott. Ezzel is jelezni akartuk, hogy akár egy régi padlás is lehet megfelelő hely, zug arra, hogy a kamaszok elvonulhassanak külön kis világukba, együtt lehessenk, beszélgethessenek.

Nagyon örültünk, hogy sok szülő, nagyszülő, tanár és diáktárs is eljött megnézni a műsort.

Szereplők: Fehér Anna Fruzsina, Gazdik Cintia, Ikker Tamás, Kalamár Réka, Kapuvári Eszter, Kelemen Bettina, Kónyi Annamária, Kovács Bálint, Kustos Dóra, Lakó Anna, Madár Zsanett, Major Márton, Marosi Patrik, Móricz Rafael, Nagy Anita, Németh Szimonetta, Nyári Norbert, Sebestyén Zsolt, Smercsek Enikő, Szántó Vivien, Szenftner Bence, Venesz Patrícia Csilla.

A műsort összeállította és betanította: Süveges Jusztínia tanárnő.

Kamaszságok

Kamaszságok


Eredményes évet zárt a KRESZ szakkör

A versenyeken a tanulóinknak KRESZ tesztlapokat kellett kitölteniük, a ügyességüket pedig a kerékpáros akadálypályán mutatták be. Gede Péter országos versenyen vesz rész ius első hetében.

Verseny Szint Helyezett Helyezés Felkészítő
„Picúr Pandúr” Közlekedésismereti verseny városi Edelényi Flóra 1 a.
Héder Csaba 1 a.
Fehér Ádám 1 b.
Zavada Ármin 1 b.
Pápai Blanka 2 a.
Nagy Dániel 2 a.
Sebestyén Regina 2 b.
Zimonyi Dániel 2 b.
IV. Selmeci Lajos
Közlekedésismereti verseny megyei Pénzes Martin 4.a II. Selmeci Lajos
Közlekedésismereti verseny megyei Major Márton 8.b V. Selmeci Lajos
Kerékpáros Ifjúsági Kupa városi
területi
Baksa Dominik 7.b
Gede Péter 7.a
I.
II.
Selmeci Lajos
Kerékpáros Ifjúsági Kupa megyei Gede Péter 7.a (országos-ra megy),
Baksa Dominik 7.b
II.
IV.
Selmeci Lajos
„Ki a mester két keréken?”
Slick Dániel 6.a,
Ikker Tamás 5.b,
Szántó Gábor 5.b,
Tóth Diamund 5.b,
Cseh Mirella 5.b,
Lakó Rebeka 5.b,
Fehér Anna Fruzsina 5.b,
Madár Zsanett 5.b
IV. Selmeci Lajos

KRESZ KRESZ
KRESZ KRESZ

Óvodás búcsúztató

Szomorú, de kedves eseményre gyűltünk össze nemrég az Ibolya csoportban. Ismét egy munkatársunktól búcsúztunk, Horváth Nándorné Melinda nyugdíjba vonulása alkalmából. Kérése az volt, hogy legyen vidám ez a találkozás, ez teljesült is, de a nevelőtestület közös éneklése meghatotta mindannyiunkat. Melinda 26 évig dolgozott a csanaki óvodában. 1981-ben Ménfőn kezdte meg óvodás éveit. 1988-ban került fel a Torda óvodába, ahol az Ibolya csoport dajka nénije lett. Kollégáival őszinte, emberi és önzetlen munkatársi kapcsolatot alakított ki. Kedves, mosolygós egyéniségével lenyűgözte a gyermekeket is, munkájával őket szolgálta. Mindig nyugodt és türelmes volt, s ha kellett ápolta a szülők és munkatársai lelkét.

Nagyon fog hiányozni közösségünkből, de most családjának nagyobb szüksége van Rá. Nagyon jó egészséget, kitartást kívánunk, és mindig visszavárjuk egy kis meghitt beszélgetésre!

Melinda ezzel a mesével búcsúzott kollégáitól:

Búcsúzom tőletek…

Elérkezett a nagy nap. Nyugdíjas lettem. Álmatlan éjszakáimon számba vettem ezt a 26 évet. Bizony sok minden történt az évek során. Kaptam egy nagy adag boldogságot, megtűzdelve gonddal, bánattal, aggodalommal. Ebben a 26 évben ti is benne vagytok. Velem sírtatok, mikor hirtelen elveszítettem a szüleimet, velem örültetek a gyermekeim esküvőjén. Örömmel gratuláltatok a kis unokáim születései alkalmából. Velem aggódtatok a fiam baleset utáni felépüléséért, és most is velem aggódtok a férjem egészségéért. Vigasztaló szavaitokkal erőt adtok. Köszönöm, hogy mindig meghallgattatok, tanácsot adtatok és kértetek, bizalmatokba fogadtatok. Köszönöm, hogy mélyérzésű, lelkizős beszélgetések részese lehettem!

Melinda

Engedjétek meg, hogy most egy egyszerű, de nagyon igaz mesével búcsúzzam tőletek!

Hangyamese

Egyszer volt, most is van, Ménfőcsanak kellős közepében található három csodálatos óvoda!
Ezekben az óvodákban dolgozik közel harminc szorgos kis hangya. Teltek-múltak az évek és egyik-másik kis hangyának elérkezett a nyugdíjas idő. Az egyik kis nyugdíjas hangya elgondolkodott azon, hogyan is lehet ennyi sok-sok évet eltölteni ebben a csodálatos óvodában?! Hisz, aki idejön dolgozni, az itt is marad nyugdíjig. Akik mégis elmentek, kis idő után visszajönnek… akit más munkakörbe helyeztek, visszajár ide, amikor csak alkalom adódik. Vannak olyan kitartó, szívós kis hangyák, akik busszal, motorral, sőt biciklivel kerekeznek ki a nagyvárosból a csodálatos óvodába. Hát ennek valami oka van – töprengett a nyugdíjas kis hangya. Rá is jött az okára: hát ennek az óvodának varázsereje van! Arra is rájött, hogy mi alkotja ezt a varázserőt. Hát bizony a szorgalom, a becsület és a szeretet! És ezekkel az alkotóelemekkel ez a kis hangyaboly rendelkezik. Még egy jó tulajdonsága is van ám ennek a varázserőnek. Az, hogy kisugárzik szerte-széjjel a környékre. Eljut az anyukákig, apukákig és hozzák sorba beiratni a kis csemetéjüket a varázserejű óvodákba. Mert érzik, hogy jó helyen tudhatják féltett kis kincseiket. Már annyi kis apróság érkezett a varázserejű óvodákba, hogy alig-alig férnek el benne. A szorgos kis hangyák alig győzik a munkát. Ezért titokban arról álmodoznak, hogy valaki varázsol még egy csodálatos kis óvodát ménfőcsanak kellős közepébe! Ehhez kívánok nektek, a nyugdíjas kis hangya-mama, jó egészséget, türelmet és kitartást!

Köszönöm, hogy ehhez a hangyabolyhoz tartozhattam!


Papírgyűjtés eredménye 2007. május 16.

Helyezés osztály Összes kg Kg/fő
1. 6. B
2546
110,69
2. 5. B
2173
98,77
3. 6. a
1404
70,20
4. 7. a
1572
65,20
5. 7. b
1368
65,14
6. 5. a
1339
60,86
7. 8. a
1425
59,37
8. 8. b
288
16,00

Gratulálunk!


Meghívó tanítványaink tárlatáraIdőpont

Júniusi feladatok

osztály

Felelős

01. 9:55-10:40 Rendhagyó irodalom óra 8.évf Süveges J.
04. 8:00-8:45 Rendhagyó irodalom óra, Galgóczi E. írói pályája 6.b Galgóczi Kné
8:55-9:40 Rendhagyó irodalom óra, Galgóczi E. írói pályája 5.b Galgóczi Kné
10:55-11:40 Rendhagyó irodalom óra, Galgóczi E. írói pályája 6.a Galgóczi Kné
08. 17:30 Tanítványaink tárlata - kiállítás megnyitója   Lázárné Ili
  Nyári programok leadási határideje    
    Kirándulás Győrbe 4.a Varga M
10. 17:00 Sulyok Vince költő, műfordító köszöntése 75. születésnapján   Baksáné, Galgóczi Kné
11.   Ballagási próba 7-8.o 7.osztályos ofik
12.   Ballagási próba 7-8.o 7.osztályos ofik
13:00 Alsós osztályozó értekezlet   Bergholdné
14:00 Felsős osztályozó értekezlet   Horváthné
13. 11:00 Kodály emlékműsor, alsó tagozat (Győzelem u. színpados terme)   Macherné
12:00 Kodály emlékműsor, felső tagozat (Győzelem u. színpados terme)   Macherné
14. 9-12-ig Gyermeknap - sportnap   Nagyné V.Judit, Lázárné V.Ilona+testnevelők+ofik
12:00 Bizonyítványok, anyakönyvek összeolvasása, leadása   ofik
15.   Tanulmányi kirándulás 1-7.o ofik
16. 10:00 Tanévzáró ünnepély, 8.o-k búcsúztatója   7.osztályosok+ofik
18. 8:00 Tantestületi kirándulás (Homokbödöge, Ganna, Döbrönte)    
21. 9:00 Tanévzáró értekezlet   Igazgató, igh-k
19-22-ig   Tanév végi teendők, leltár, osztálytermek, szekrények rendje    
23. 15:30 Falunap   ÁMK


Ismét első lett az OVI-OLIMPIÁN a csanaki Óvoda!

22 óvoda közül a mi gyermekeink győztek ügyességükkel, gyorsaságukkal, kitartásukkal. Felkészítőjükkel, Nemes Lajosné Emi nénivel együtt örültek óvónénik és gyermekek egyaránt. Győzelmüket a vezető óvónőnk Korsós Jánosné a tornaszobában megrendezett kis ünnepségen méltatta, Gangl András képviselő úr pedig az önkormányzat nevében a polgármesteri hivatalban köszöntötte a gyerekeket és megjutalmazta őket szereplésükért. Köszönjük!

Ovis olimpia
A győztes csapat névsora:
Berei Nóémi
Bugovics Bálint
Kiss Bendegúz
Kiss Boglárka
Németh Lóránt
Póczik Dávid
Sebestyén Kristóf
Szabó Laura
Szabó Zsombor
Szalai Anna
Tarr Boglárka
Tóth Mónika
Ovis olimpia

2007. 05. 22.


Batyus évzáró 2007. MÁJUS 23. 

I. Vezető óvónő köszöntője

II. Minden csoport egy körjátékkal búcsúztatja az évet

 1. Szentjánosbogár csoport: Hej vára, vára…
 2. Százszorszép csoport: Ennek a kislánynak…
 3. Rozmaring csoport: Zöld paradicsom…
 4. Nyuszi csoport: Iglice szívem…
 5. Méhecske csoport: Cifra palota…
 6. Hóvirág csoport: Csillag Boris…
 7. Ibolya csoport: Kis kece lányom…
 8. Alma csoport: Hol jársz, hovámész…

III. Differenciált Munkaközösség bábjátéka

IV. Iskolába készülő gyermekek búcsúzása: Milne: Hatévesek lettünk…
Kedves óvodám…

V. Olimpiai csapat bemutatása

VI. Versenyjátékok:

 1. Kötélhúzás 4csoport részvételével:

Hóvirág – Méhecske – Szentjánosbogár - Alma csoport

 1. Lovacskázás 4 csoport részvételével:

Ibolya – Százszorszép – Rozmaring – Nyuszi csoport

VII. Tűzrakás

VIII. „Terülj, terülj asztalkám, eszem-iszom, dínom-dánom…”

IX. Foci: Fiúk - Apukák

X. Táncház: Lányok – Anyukák

XI. Tábortűz: tűzgyújtás fél 7-kor, óvónénik énekével hangulatkeltés, beszélgetés

Mindenki a saját gyermekéért vállal felelősséget.

JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁN: AZ ÓVODA NEVELŐ TESTÜLETE

2007 május 16.


Anyák napi köszöntés az Alma csoportban

A ménfőcsanaki óvoda Alma csoportjában csütörtökön délután került sor a hagyományos Anyák napi köszöntésre, mely alkalomból a gyerekek verses, éneklős, játékos műsorral kedveskedtek a megjelent anyukáknak, nagymamáknak és dédiknek az ajándékba adott virág és saját kezűleg készített rajzok mellett. Ezúton is szeretnénk megköszönni az óvónéniknek, hogy ilyen szép és megható délutánt szerveztek nekünk a gyerekekekkel.

Anyák napja

A 2007/2008. tanévre beiratkozott első évfolyamosok névsora.

1.a.   1.b.

osztályfőnök: Pappné Herold Rozália

 

osztályfőnök: Kovácsné Gelencsér Magdolna

Berei Noémi

 

Farkas Boglárka

Bobek Lajos

 

Horváth Dániel

Bors Bence

 

Kelemen Bálint

Bugovics Bálint

 

Koller Balázs

Füredi Virág

 

Kovács Adrien

Horváth Réka

 

Kovács Lilla

Kaczur Márton

 

Nagy Lilla

Kiss Gergő

 

Nagy Viktória

Léb Eszter

 

Németh Viktória

Mezei Zsófia

 

Németh Zsuzsanna

Nagy Bence

 

Oross Balázs

Németh Loránd

 

Pados Adrián

Pintér Martin

 

Sebestyén Kristóf

Póczik Dávid

  Suller Zoltán

Szabó Dávid

 

Szabó Kristóf Bendegúz

Talpas Máté Dániel

 

Szeredi Vivien

Vinkler Viktória

 

Tar Boglárka

 

 

Tar Krisztián

 

 

Tóth Mónika

 

 

Varga Bence

Az első osztályosok osztálytermei a megszokott helyen, a Győzelem utcai épületünkben lesznek.

Első szülői értekezletet május 21-én 17:30-kor tartják a tanító nénik, melyekre várunk minden szülőt.

Berghold Zoltánné ig. h.

2007 május 11.


Ovi olimpia

Április 26-án délután rendezték meg a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a XIII. ÓVODÁS OLIMPIÁT, 23 győri óvoda részvételével. A Ménfőcsanaki Óvoda I. helyezést ért el.

Ovi olimpia
 
Ovi olimipa

A résztvevő gyermekek névsora: Berei Noémi, Bugovics Bálint, Kiss Bendegúz, Kiss Borbála,Németh Lóránt, Póczik Dávid, Sebestyén Kristóf, Szalai Anna, Szabó Laura, Szabó Zsombor, Tóth Mónika, Tar Boglárka. Felkészítő: Nemes Lajosné - óvodapedagógus.

GRATULÁLUNK


Új képek a galériában

Petőfi futás, Madárgyűrűzés, Ovi-foci gála

A képek megtekintéséhez kattintson ide!

2007. április 16.


Apáczai könyvkiadó

Az az Apáczai Kiadó Az én ábécém olvasókönyvhöz készített év végi értő olvasásfelmérés eredményei

Az 1. osztályosok eredménye:

1008 osztály felmérését dolgozta fel az Apáczai Kiadó, munkatársai alapos munkával elvégezték a statisztikai elemzést.
Az Országos statisztika minden iskola eredményét figyelembe véve elérte a 89,72%-ot, amely igen magas teljesítményt mutat. Ezúton gratulálunk minden 1. osztályt Az én ábécéskönyvemből tanító Kollégánknak és mindazoknak, akik más olvasókönyvből tanítanak!
Az alábbiakban szeretnénk települések népességének megfelelően az eredményeket ismertetni:
1. Kisközségi iskolák: 87,97%
2. Nagyközségi iskolák: 97,87%
3. Kisvárosi iskolák: 90,30%
4. Városi, megyei jogú város iskolái: 93,10%
5. Fővárosi iskolák: 92,97%

Az iskolánk 1 a. osztályának eredménye: 98,63%
Az iskolánk 1 a. osztályának eredménye: 99,24%

Ezúton is köszönjük színvonalas oktató-nevelő munkájukat!

Apáczai könyvkiadó

2006 április 10.


Óvodai papírgyűjtés eredménye

Nyuszi csoport:

1091 kg

  Papírgyűjtés

Rozmaring csoport:

1117 kg

 

Szentjánosbogár csoport:

829 kg

 

Alma csoport:

801 kg

 

Méhecske csoport:

475 kg

 

Százszorszép csoport:

696 kg

 

Ibolya csoport:

1274 kg

 

Hóvirág csoport:

1036 kg

 

Irodai:

130 kg

 

Összesen:

7449 kg

52.138 Ft

 

 


Petőfi nap

Hagyomány iskolánkban, hogy 1848. március 15-ről, az e nappal kezdődő időszak hőseiről megemlékezünk. Az idén "'48-as kaszinóban" vehettek részt diákjaink. A csapatoknak a korszakhoz illő csapatneveket kellett választani, és a kor szellemiségét tükröző menetlevelet készíteni. Nyolc állomáson 16 feladatot kellett megoldani a gyerekeknek. A helyszíneken a szerencse döntötte el, hogy a három variációban elkészített feladatokból melyiket kell megoldaniuk. A napot a korra jellemző tánc tanulása zárta. az 5-6 évfolyamon a 6 a. osztály, 7-8 évfolyamon a 8 a. osztély csapata nyert.

Képgaléria


Vers és prózamondó verseny

Iskolánk 2007. március 27-én házi vers és prózamondó versenyt rendezett. Minden résztvevő emléklapban, a győztesek pedig külön oklevélben valamint könyvjutalomban részesültek.

Helyezettek:

5. osztály 1. helyezett Ikker Tamás
2. helyezett Fehér Fruzsina
3. helyezett Kónyi Annamária
6. osztály 1. helyezett Kustos Dóra
2. helyezett Lakó Anna
3. helyezett Kelemen Bettina
7. osztály 1. helyezett Német Szimonetta
2. helyezett Pénzes Patrícia

2007 április 8.Első osztályos tanulók beiratása

Tisztelt szülők! Iskolánkba az első osztályba való beiratás a következő időpontokban történik a Győzelem utca 12. alatt:

2007. április 19-én (csütörtök) 8:00-18:00 óráig
2007. április 20-án (péntek) 8:00-14:00 óráig

Ezeken a a napokon kell beiratni azokat a gyermekeket, akik az általános iskola megkezdéséhez szükséges óvodai szakvéleménnyel rendelkeznek.

A beiratáskor be kell mutatni:

 • a szülő személyi igazolványát, lakcímkártyát
 • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
 • a gyermekről kiadott óvodai szakvéleményt

2006 március 20.


Időpont

Áprilisi feladatok

osztály

Felelős

03.   Madárgyűrűzés 1.b Nagyné Judit
03. 14-15 h Bemutató óra, napközi   Voriginné
03. 9:00 Hegyalján innen, Sokorón túl népmesemondó verseny   Nagy Emilné, művelődésszervezők
03. 8:30 Móricz Zsigmond Számítógépes Grafikai Verseny, Móricz Zs.Ált.Isk.Győrszentiván   Macherné
04. 14:30 Petőfi-futás   Tormáné Zsuzsa, testnevelők, közművelődés
ápr.5-10.   TAVASZI SZÜNET    
10. 10h-12h Nevelési értekezlet, készségek, képességek, kompetenciák   Baksa Kálmánné
10. 12h-13h Ebédszünet    
10. 14h-16h A gyermekek viselkedésváltozásai, előadó: Licskainé Stipkovits Erika pszichológus   Baksa Kálmánné
11. 8:55 Rendhagyó irodalomóra, Galgóczi: Első bűn az iskolában 5.o Galgócziné, Magyar mk.
13. 8 h Rendhagyó irodalomóra, Vass Albertről 8.évf Baksa Kálmánné, Magyar mk.
14. 9 h Megyei földrajzverseny   Sulyokné
14.   Kirándulás Bp-re 2.b Makrainé
14.   Orsz.Számtech.Logo Verseny, országos forduló, Budapest   Macherné
16.   Színház, Holle anyó   Kalotainé
17. 13:30 Múzeumi program 3.o Haczainé, Kalotainé
19. 14 h Pedagógiai munkamegbeszélés   5-8.osztályfőnökök,Varga Mária
19.   Néprajzverseny 4.o Kalotainé, Varga M.
ápr.19-20.   Első osztályosok beiratása    
20. 13 h Múzeumi program 2.b Makrainé
20.   Móra Nyelvművelő Verseny   Kalotainé
23. 13 h Múzeumi program 2.a Varga Zné
23. 17:30 Felsős szülői értekezlet, fogadóóra (meghívás alapján)   Horváthné
24. 17:00 Alsós szülői értekezlet, fogadóóra (meghívás alapján)   Bergholdné
24. 13 h Múzeumi program 1.a Ventura Ané
24. 14 h Városi történelem verseny 5-6.o Sulyokné
24. 18 h Szülők Klubja, Ki segíthet nekünk? Beszélgetés a drogproblémáról (Oláh Dóra RÉV munkatársa)   Szénássyné,ofik, Egészségfejl.mk.
25. 13 h Múzeumi program 1.b Nagyné Judit
25. 9:55-11:40 Rendhagyó órák, Galgóczi E. írói pályájáról 7.o Galgócziné, Magyar mk.
26.   Megyei Anyanyelvi Verseny   Kalotainé, Varga M.
27. 13:30 Múzeumi program 4.o Varga M, Kustosné
29.   Koroncói Verseny   Nagyné Judit

Kölcsey Ferenc óvoda rajzpályázata

A Kölcsey Ferenc óvoda által meghírdetett rajzpályázaton Füredi Virág (nyuszi csoport) és Szalai Boglárka(alma csoport) díjazásban részesült. Gratulálunk

Kölcsey rajzpályázat

2007. január 30


Időpont

Májusi feladatok

osztály

Felelős

02. 13:30 Nyelvtan verseny 3-4.o Kalotainé, Varga M.
13:30 Hangos olvasás 3-4.o Kalotainé, Varga M.
14:00 Atlétika verseny, egyéni, fiú-lány, IV. korcsoport   Tormáné, testnevelők
máj.2-3.   Papírgyűjtés, alsó tagozat   Nagyné V.Judit
03.   Anyák napja 1.b Nagyné V.Judit
04. 13:00 Atlétika verseny, csapat, fiú-lány,I-II. korcsoport   Tormáné, testnevelők
máj.7-11.   Börcs - tábor 4.a, 4.b Kustosné, Varga M.
07. 10:00 Atlétika verseny, csapat, fiú, III.-IV.korcsoport   Tormáné, testnevelők
08. 10:00 Atlétika verseny, csapat, lány, III.-IV. korcsoport   Tormáné, testnevelők
09. 18:00 "Kamaszságok" - felső tagozatosok irodalmi műsora    Süveges J.
10. 14:00 Színházi előadás megtekintése   Süveges J.
11. 9:55-10:40 Grafológus előadása 8.o Süveges J., Bősze L.
10:55-11:40 Grafológus előadása 8.o Süveges J., Bősze L.
  Anyák napja 2.b Makrainé
  Anyák napja 3.a Haczainé
  Madarak és fák napja   Nagyné V.Judit
12.   Kirándulás - Szentendre, Visegrád 3.a-3.b Kalotainé, Haczainé
15.   Anyák napja 2.a Varga Zné
8:00 Hangos olvasás - mérés 3.a Kalotainé
8:55 Hangos olvasás - mérés 2.o Kalotainé
9:55 Hangos olvasás - mérés 3.b Kalotainé
11:50 Rendhagyó irodalomóra - Bende Ildikóval 4.o Szénássyné T.Anikó
16. 9:55 Hangos olvasás - mérés, Fejlesztő csoport   Kalotainé
10-12 h Rendhagyó irodalomóra - Galgóczi Erzsébet írói pályájáról, Bende Ildikóval 7.o Galgóczi Kné
  Papírgyűjtés, felső tagozat   Lázárné Ili
17.   Anyák napja 4.b Kustosné
8:55 Hangos olvasás - mérés 2.o Kalotainé
18. 11:50 Hangos olvasás - mérés 4.a Kalotainé
13:00 Koszorúzás a Galgóczi emléktáblánál + előadás  8.évf Galgóczi Kné, Süveges J.
17:00 Szülők Klubja - Egészséges, boldog felnőttkor; vezeti: Licskainé Stipkovics Erika pszichológus   Baksa Kálmánné
21. 9-11 h Rendhagyó biológia óra - Védett természeti értékeink, előadó: Peiml Piroska 7.o Baksa Kálmánné
11:50 Hangos olvasás - mérés 4.b Kalotainé
22. 8:55 Hangos olvasás - mérés 2.o Kalotainé
25. 9:55 Rendhagyó osztályfőnöki óra - Mi az igazság a dohányzásról? Előadó: Szénássyné Téglás A. 7.o Szénássyné T.Anikó
17:00 Műsor a szülőknek 4.a Varga M.
30.   Országos kompetencia mérés 4., 6., 8. évf Horváthné
    Júniusi előzetes    
jún. 1 9:55-10:40 Rendhagyó irodalom óra 8.évf Süveges J.
jún 4. 8:00-8:45 Rendhagyó irodalom óra, Galgóczi E. írói pályája 6.b Galgóczi Kné
8:55-9:40 Rendhagyó irodalom óra, Galgóczi E. írói pályája 5.b Galgóczi Kné
10:55-11:40 Rendhagyó irodalom óra, Galgóczi E. írói pályája 6.a Galgóczi Kné
jún. 8. 17:30 Tanítványaink tárlata - kiállítás megnyitója   Lázárné Ili

Nyitott kapuk napja az óvodában

Nagyon sokan ellátogattak óvodánkba a nyitott kapukra.  A leendő szülők és gyerekek betekinthettek az épületekbe, csoportszobákba, kipróbálhatták az udvari játékokat és megismerkedhettek az óvónénikkel, dadusnénikkel. Délután megfigyelhették az ovis hittant is. Kérdéseikre választ kaptak. Szeretettel várjuk a gyerekeket szeptembertől az óvodánkba.

Nyitott kapuk napja
 
Nyitott kapuk napja
     
Nyitott kapuk napja
 
Nyitott kapuk napja

Petőfi-futás

Április 4-én délután az óvoda nagycsoportosai részt vettek a Petőfi-futáson. A fiúk és a lányok külön futottak. Gratulálunk a győzteseknek és a résztvevőknek.

Fiúk: I. Szabó Zsombor – Ibolya csoport
  II. Nagy Bence – Ady Óvoda
  III. Tarró Ervin – Ibolya csoport
Lányok: I.Tar Boglárka – Rozmaring csoport
  II.Szabó Laura – Százszorszép csoport
  III.Kiss Borbála – Hóvirág csoport
Fiú Csapat: I.Ibolya csoport
  II. Nyuszi csoport
  II. Rozmaring csoport
Lány-Csapat: I. Százszorszép csoport
  II. Hóvirág csoport
  III. Méhecske csoport

Iskola és ovihívogató

Iskolai nyitott kapuk napja a leendő elsősök részére 2007. február 6. Részletekért kattintson ide!

Iskolai nyílt nap 2007. március 8.

Óvodai nyitott kapuk napja 2007.április 2-3. Részletekért kattintson ide!

2006 november 22.


Prágai kirándulás szülők, pedagógusok és a kastélyban működő civil szervezetek tagjainak

Szervezi: Dobó Zsolt az Ifjúságért Alapítvány elnöke és Baksa Kálmánné közművelődési egység-vezető.
Célja: Az iskolai közösség erősítése

Időpontja: 2007. március 16, 17, 18. (péntek,szombat, vasárnap) Szabadságot senkinek nem kell kivennie, mert munkanap átrendezés lesz.

Ára: 21.500.- Ft (kicsit változhat)
Jelentkezési határidő: február 26. hétfő

Az utazás árában benne van a két éjszakai szállás reggelivel, az utazás költsége (busz), és az utasbiztosítás is.

Az utazás költségéből 1.500.- Ft/fő az az összeg, amellyel az Alapítványt támogatják. Dobó Zsolt a csoportvezető és az idegenvezető.

A jelentkezés Baksa Kálmánnénál történik. (Bezerédj-kastélyban személyesen, az 556-207-es telefonszámon, vagy az info@bezeredj-kastely.hu e-mail címen lehet.)

2007. január 20.

 


2006-os híreink >>>